VAG Volkswagen feilkode P0726/17110: Turtallsignal fra motorstyreenhet

Hva betyr feilkoden?

OBD-II feilkode P0726 viser til en elektronisk funksjonsfeil som har sin årsak i en styreenhet i bilen, men kanskje ikke den styreenheten man først mistenker.

På hvilke biler blir denne feilkoden som oftest lest ut?

Årsaken til VAG feilkoden P0726/17110

Selv om feilkodebeskrivelsen kan forlede deg til å tro at det er motorstyreenheten som er kilden til problemet, viser det seg i mange tilfeller at det ikke er slik. Denne feilkoden oppstår nesten alltid på grunn av DSG7 DQ200. Den egentlige årsaken til at feilkoden oppstår er at mekatronikken etter demontering fra kassa ikke er satt riktig tilbake.

Vårt råd i forbindelse med feilkode P0726

DSG 7 DQ200 (0AM) - TCU’er
DSG 7 DQ200 (0AM)

TCU’er

For å se priser, må du registere deg

I 9 av 10 tillver er det den eksterne sensoren som den skyldige. Den er da enten ikke montert eller er montert feil. Ved montering av den eksterne sensoren er det viktig å kontrollere at klipset som holder den på plass, ikke er brukket av og den faktisk sitter korrekt mot huset.

Videre er montering av mekatronikken presisjonsarbeid. Ved det aller minste avvik vil feilkoden P0726 kunne oppstå. Derfor sender vi sammen med den overhalte enheten alltid med et monteringsredskap, slik at mekatronikken alltid kan settes tilbake i følge spesifikasjonene. De følgende trinn må utføres ved montering:

  • Sett skiftegaflene i girkassen i fri, altså i midtposisjon
  • Trekk ut stemplene til skiftemotorene på mekatronikken noen centimeter
  • Sett monteringsredskapen, den svarte hylsa, på stemplene og trykk dem forsiktig inn
  • Alle stemplene står nå i riktig posisjon og mekatronikken kan monteres

NB! Vær nøye med følgende punkter!

  • Ikke legg press på sensorene!
  • Hold mekatronikken rett opp ved montering!
  • Og til slutt: Ikke glem å fjerne den røde transporttetningen og montere tilbake "hatten" til utluftingen

Om DSG7 DQ200 blir montert i følge beskrivelsen ovenfor, vil feilkode P0726 forsvinne om den da i det hele tatt dukker opp. Har du spørsmål? Ta da gjerne kontakt med våre produktspesialister. De hjelper deg gjerne videre!