Renoveringslinje for DSG 7

Vi bygger videre på vår nye filosofi innen ACTRONICS. Etter suksessrik lansering av automatiserte renoveringslinjer for ABS og instrumentpaneler er turen nå kommet til en TCU: DSG 7. Dette er allerede den tredje renoveringslinjen ACTRONICS tar i bruk. Den nye måten å utføre renovering på tilfredsstiller alle forventinger og dermed blir tilliten til vår kvalitetfilosofi fortsatt sikret.

DSG 7-prosessen i detalj

Den nye renoveringslinjen for DSG 7 mekatronikk er satt opp litt annerledes enn de for ABS og instrumentpaneler. For å optimalisere renoveringsprossen for DSG 7 maksimalt, er linjen delt opp i flere sub-linjer: En test- og kontrollinje for innkommende enheter fra våre kunder, en linje hvor renovering av HCU (den hydrauliske delen med ventiler) er en kontinuerlig prosess og til slutt en linje hvor TCU (styreenheten) blir tatt hånd om. Denne oppdelingen sørger for muligheten til å bygge opp et lager. Det gjør ikke bare prosessen mer effektiv, men bidrar også til at tiden renoveringen tar blir kortere. For eksempel kan en defekt HCU byttes ut med en gang med en ferdig renovert fra lager.

En egen linje for innkommende enheter

Linjen for innkommende enheter består av en demonteringsstasjon, to avanserte simuleringsplattformer og en monteringsstasjon med sluttest. Når vi tar i mot en DSG 7, blir TCU tatt av mekatronikken. På den måten kan både TCU og HCU testes separat, hvilket gir fler fordeler sammenlignet med å teste en komplett enhet.

Begge simuleringsplattformene er laget for å fange opp alle avvik, små og store. Blir det registert et avvik i TCU, går denne til en egen renoveringslinje spesielt konstruert for TCU. Finner man et avvik i HCU, kan denne med en gang byttes ut med en ferdig overhalt fra lager.

Renoveringsprosessen rundes av med sluttmontering og en grundig sluttest, for selv om TCU og HCU blir renovert hver for seg, er det viktig at den komplette enheten fungerer perfekt. En artig detalj: Under montering blir det (fullautomatisk) gjort et videoopptak. Bildene herfra blir brukt som et ekstra kontrollmiddel.

Renoveringslinje for HCU

Den nye renoveringslinjen for HCU-delen av DSG7 har mange likheter med den moderne automatiserte prosessen man møter ved fabrikasjon av nye bildeler. Prosessen er delt opp i flere enkle steg. Hvert steg i prosessen har sin egen stasjon med egne adaptre og verktøy. Der hvor fullstending automatisering er mulig blir dette tilpasset. Øvrige trinn blir overvåket ved hjelp av software, instruksjoner og varslingssystemer.

HCU renoveringslinjen består i hovedsak av tre prosesser: Den første er hvor en brukt HCU blir demontert ned til sine enkelte deler, den andre hvor brukbare deler blir testet og behandlet (rengjort, glassblåst og lagt på coating) og til slutt den tredje prosessen hvor HCU blir bygget opp igjen med overhalte og nye deler. Denne virksomheten er en kontinuerlig prosess. På den måten kan det bygges opp et lager i et jevnt tempo. Slik har vi alltid en ferdig overhalt HCU hvis den innsendte viser seg å være defekt.

Renoveringslinje voor TCU

Ser du etter noe kjent, skal du kunne finne dette i renoveringslinjen for TCU. Her finner man nemlig stasjoner hvor manuell lodding er mulig. Men det er faktisk der sammenligningen med den gamle renoveringsmetoden slutter. Avhengig av defektene som ble funnet under inngangstesten, viser programvaren nøyaktig hva som må gjøres på TCU. Denne blir plassert i et adapter og med på forhånd innstilte mikroskoper kan TCU kontrolleres ned til minste detalj. Ved sluttesten blir deretter alle funksjoner fullstendig automatisk testet. Hvis TCU ikke er mulig å redde, er det mulig å sette over softwaren til en allerede renovert TCU av samme type. Alt i alt er renoveringen av en TCU en omfangsrik prosess og minner ikke mye på hvordan renovering tidligere ble utført.

Fullt operativt

Den nye renoveringslinjen er i mellomtiden offisielt tatt i bruk. Alle stasjoner, apparatur og verktøy fungerer som de skal og gjennomgangen av alle stegene i prosessen går også etter forventning. Videre ser vi at oppbyggingen av lagerbeholdningen går i raskt tempo. Vi registerer allerede nå at den gjennomsnittlige behandlingstiden reduseres, og at denne effekten på kort tid bare blir større, er naturligvis et flott perspektiv.