ABS-styreenhet mangelfull? Dette er de vanligste årsakene og klagene

Biler med ABS-enheter har eksistert siden 1970-tallet. Delvis takket være det obligatoriske kravet til ABS-enheter i nye kjøretøyer i 2004 av EU, har antallet ABS-enheter økt betydelig. Faktisk er det nå produsert mer enn 300 millioner ABS-systemer.

Mangler i ABS-systemet kan ofte gjenkjennes av varsellampen eller, i noen tilfeller, en ABS-enhet slik at den plutselig kommer i drift. Men hva er de vanlige problemene og klagene til de mangelfulle enhetene som kommer inn? Det kan du lese i denne artikkelen!

ABS-styreenhet med-vannskade

Årsaker til et defekt ABS-system

Før vi analyserer klager, vil vi først diskutere de vanligste årsakene til et mangelfullt ABS. Mangler i en ABS-enhet kan ha flere årsaker. En kjent årsak til mangelfulle ABS-enheter som vi ofte ser komme tilbake er vibrasjoner, noe som får visse komponenter til å løsne. Et eksempel på dette er for eksempel koblingsledningene som løsner fra kretskortet til ABS-styreenhet.

En annen årsak er en kort i ledningene. Kabelsele som er montert i bilen beveger seg konstant, for eksempel på grunn av dårlige veiflater. Dette skaper friksjon mellom kablene. På grunn av denne friksjonen slites dekslene rundt kablene, noe som betyr at kablene til ABS-enheten kan ha kortslutning. I tillegg hender det av og til at en kabel forårsaker kortslutning på grunn av overoppheting.

Den tredje årsaken som åpenbart er katastrofalt for driften av ABS-enheten er fuktighet. Å utsette ABS-enheter for regn og snø over tid kan føre til at enheten slutter å fungere. Dette er spesielt tilfelle for biler der ABS ikke er montert "beskyttet". Et eksempel på dette er Renault Espace IV. Med denne bilen er enheten montert rett bak støtfangeren.

Klager på defekt ABS-styreenhet

Nå som de vanlige årsakene til manglene er kjent, er det på tide å analysere klagene som forårsaker dem. En av disse klagene er det faktum at ABS-pumpemotoren svikter. Dette er forårsaket av slitasje på de bevegelige delene av pumpemotoren, noe som betyr at ABS fungerer inkonsekvent. Kommunikasjonsklager er et andre vanlige problem. ABS-enheten kan ikke lenger distribuere meldinger gjennom CAN-nettverket og kan derfor ikke leses gjennom diagnoseprogramvaren. Dette problemet oppstår med mange forskjellige ABS-enheter, som ATE MK20 og Bosch 5.7.

Til slutt ser vi ofte at det oppdages feil i trykk- og hjulsensorene. En ABS-systemet som ofte må takle denne klagen er ATE MK60. Små tilkoblingsledninger som er montert på enheten kan gå i stykker på grunn av temperaturendringer og vibrasjoner.

ABS-system omproduserer

Det kan ikke bare være farlig å kjøre med et ABS-instrumentbordslampe på, men i noen tilfeller kan dette også føre til at bilen feiler under inspeksjonen av MOT. Dette er tilfelle med biler med første autorisasjon (DET) etter 12-31-2017. Omprodusering av ABS-enheten kan være en løsning for å løse problemet. ACtronics har en omproduserende løsning for mer enn 2500 ABS-enheter. Du kan bruke vår produktsøkemotor på vår hjemmeside for å finne ditt spesifikke ABS-system. Kontakt oss gjerne for mer informasjon om produktene våre. Husk: vi jobber bare med bilfirmaer og garasjer. Er du en privatperson, men ønsker fortsatt å bruke en omproduserende løsning? Da vil vi gjerne komme i kontakt med din lokale garasje. Les mer her hvis du er en privatperson.