Volkswagen Marine: TDI-motoren du sannsynligvis ikke kjenner til

Det er unødvendig å påpeke at Volkswagen er en stormakt når det gjelder motorer. Og nei, vi sikter ikke til skandalene som merket for ikke så lenge siden var innblandet i. Takket være VAG-konsernet er det bygget millioner TSI, TFSI og TDI motorer. De er da og å finne igjen i nesten alle kjente VAG-modeller som er lansert de siste 20 årene. Hva du kanskje ikke visste, er at de velkjente TDI-motoren også blir brukt med et annet mål for øyet enn framdrift av kjøretøyer. Hvordan det henger sammen, leser du her!

En spesiell motor

VAG-konsernet har bygget et antall nevneverdige motorer i tiden de har eksistert. Tenk for eksempel på W12, som vi først og fremst kjenner fra Volkswagen Touareg og Bentely Continental. Men også den ved første øyekast vanlige TDI-motoren hører til i den rekka. Denne motorblokka har hatt en nokså spesiell tilpasning. Under navnet "Volkswagen Marine" er forskjellig varianter av TDI-motoren utviklet for maritim bruk: altså båter. Man finner ikke bare igjen den velkjente 4-sylindrede 1.9 literen, men også en 8-sylindret motor på fire liter. Siden 2012 har Volkswagen Marine fortsatt under navnet "Mercury Diesel". Skulle du se dette navnet på en båtmotor, er dette rett og slett en Volkswagen TDI-motor.

Og er disse Volkswagen Marine-motorene veldig annerledes en TDI-motorens blir brukt i biler? Nei, egentlig ikke. Se på bildet og du ser at motoren har et ekstra beskyttelseslag mot saltvann, men i prinsippet er de helt like. Ser man nøye etter, vil man se motorstyreenheten på venstre side. Og til og med styreenhetene ser av samme type Bosch TDI-styreenheter som vi finner igjen på VAG person- og varebiler. Dette er altså varianter som Bosch ME7.5.10, Bosch EDC16U1, Bosch EDC15VM+ og Bosch EDC17CP20.

Kan ACTRONICS renovere disse?

Javisst! Så lenge styreenhetene ikke har vært utstatt for vannskader og dermed er uopprettelig defekt, hjelper vi gjerne profesjonelle fra maritim service videre!