Peugeot 207 Anti Pollution Fault: Hva menes med det?

Om du leter på internett etter «Anit Pollution Fault» i kombinasjon med Peugeot, vil du raskt se at det er et kjent problem. En stor del av modellene som det franske merket produserte mellom 2000 og til omtrent 2014 kan ha problemer forbundet med dette. Dette gjelder også 207 som i 2007 var den mest solgte bilen i Europa med 437.262 stykker. Men hva består problemet egentlig i og hvordan kan det løses? Du kan lese mer om det under her.

Hvordan dukker feil opp?

«Anti pollution fault» er en feilmelding som dukker opp i bilens instrumentpanel. Feilmeldingen kan ha litt forskjellige årsaker, avhenig av hvilken Peugeot-modell det er snakk om . Ved 207, og 207CC, forårsakes denne meldingen av et problem med motorstyreenheten eller med toppakningen. Om meldingen kommer opp hos 1.4 eller 1.6 liters VTI-motorene uten turbo i 207, er det blandingsforholdet luft/drivstoff som gir problemer. Det kan derfor oppstå tenningsfusk og feilmeldingen vil vises.

Et annet kjent problem med MEV17.4-styreenheten i kombinasjon med 207-modellen er at temperatursensoren avgir feilaktige eller falske signaler slik at kjølevannstemperaturen på instrumentet ikke gir riktig visning. Det sørger igjen for at varsellampa for kjølevannet lyser og kjølevifta går konstant for å kjøle ned motoren.

Vil du gjerne overhale styreenheten?

Om du har en Bosch MEV17.4 fra en 207 med «anti pollution fault» som du gjerne vil sende inn til overhaling? Da kan vi kanskje være til hjelp!

Velg OE-nummeret fra lista under her, eller se på den her. Skulle du ha spørsmål er det bare å ta kontakt!

Magneti Marelli IAW 59F / 59M / 5AF / 5AM

Bosch MEV17.4Liste med OE-numre