Kunnskapsartikkel instrumentpanel Renault Twingo 2 2007 - 2014

Hva er grunnene til at vi mottar instrumentpaneler til renovering? Det er en rekke faktorer som bidrar til dette. Den viktigste og kanskje mest opplagte er selvfølgelig komponentens kvalitet og produksjonsantall. At et instrument som ikke er særlig plaget av problemer kan komme inn oftere enn et instrument som har kjente svakheter, skyldes rett og slett antallet som er i omløp.

En annen viktig faktor er klimaet. Hvordan da? Instrumentpanelet som sitter inne i bilen er da ikke utsatt på samme måte for ytre påvirknger som f.eks. en ABS-enhet? Vel, instrumentpanelet er kanskje den mest sesongutsatte delen Noen instrumenter svikter når solen skinner en varm sommerdag, mens andre ikke tåler kulde. Et godt eksempel på slikt instrument er det man finner i Renault Twingo 2. Dette instrumentet har en 5 til 6 ganger større sjanse for å svikte om vinteren enn om sommeren!

Unik formgivning

Andre generasjon Twingo hadde store sko å fylle, for forgjengeren hadden nærmest oppnådd en kultstatus. Men det lyktes det franske Renault godt: Nesten 1 million Twingo 2 ble solgt mellom 2007 og 2014. Det kompakte konseptet fra forgjengeren ble bevart og det falt i smak hos publikum. En av de mest iøyenfallende detaljene i designet er nok instrumentpanelet. Dette befant seg ikke bak rattet slik vi er vant til fra de fleste merker, men midt på dashbordet. Bare turtelleren på de modellene som hadde det befant seg på "riktig" plass. Kanskje var inspirasjonen hentet fra Mini One? Hvem vet. Uansett blir det lagt merke til!

Problemer med LED-lamper og bortfall

Betyr et spennende design også spennende feil? Ja og nei. Kjente feil fra som vi ser hos alle typer instrumentpaneler ser vi her også, tenk på kontrollamper som gløder. Dette er også en vanlig feil på Twingo-instrumentet. At en lampe lyser konstant, vanligvis håndbrekklampa uten at håndbrekket er dratt til, er vanlig. Dette er feil vi kan hjelpe med. Men om ABS-lampa alltid gløder, men lyser sterkere når man bremser, er kilden til feilen et annet sted. Vi er kjent med at en kortslutning i baklysets pæreholder er synderen.

Når vi først er inne på belysningsproblemer: Panelet i Twingo er også kjent for at det lysesr svakt i sin helhet, det ser ut som om alle LED'ene ikke lyser på full styrke, eller at de ikke lyser i det hele tatt. Når panelet slukner helt er det i prinsippet ubrukelig.

Små forskjeller i displayene

Men dette panelet hadde da også noen uvanlige feil? Det kommer vi tilbake til, vi må først bare nevne en kuriositet når det kommer til displayene. Disse har, som vanlig, ofte pixelfeil, det uvanlige ligger i at Renault ikke bruker samme type display over hele linjen. At man velger å bruke et annet display underveis i produksjonen er vi vant til, men at det er forskjellige innen samme serie er uvanlig!

"Eksotiske" feil

Så har vi da kommet fram til de mer uvanlige feilene som vi har sett og funnet løsninger på. Førstemann ut her er km-telleren som helt umotivert plutselig viser 999.999 km. Ikke spesielt artig. Et annet problem som Twingo-panelet kan overraske med er blinklys. Det kan hende at man hører blinklystikking uten at man bruker blinklysene! Vi er kjent med tilfeller der instrumentpanelet har vært den skyldige. Og til slutt i serien uvanlige feil: Tankmåleren står på "tom", selv om man akkurat har fylt opp. Så hvordan vet man da når man må fylle igjen? Dette er også en feil som ikke er helt lett å leve med, men heldigvis har ACtronics også her en renoveringsløsning.

Forhåpentlig har vi kunnet gi litt mer kunnskap om dette nokså spesielle instrumentet. Har du en slik i verkstedet som sliter med ett eller flere av problemene vi har nevnt i denne artikkelen er du velkomme til å sende den inn til renovering. Dette gjør du best ved å skape et overhalingsskjema via vår hjemmeside. Har du andre problemer eller spørsmål, kan du ta kontakt med oss. Da skal vi se om vi kan være til hjelp eller bidra med tips og råd.

Klikk her for å kontakte oss

Instrument cluster Renault Twingo 2 2007-2014 - Kombiinstrumenter
Instrument cluster Renault Twingo 2 2007-2014

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg