Honda P0810 - Clutch Operation Problem: Årsak og løsning på feilkoden

I-Shift Honda clutch actuator - TCU’er
I-Shift Honda clutch actuator

TCU’er

For å se priser, må du registere deg

Hva betyr denne feilkoden?

Feilkode P0810 beskriver problemet klart og direkte. For de som oftere har sett en Opel eller en Ford i verkstedet med denne feilmeldingen, vil det kanskje ringe noen alarmklokker. Honda tok i perioden 2005 - 2015 i bruk samme teknologi som Opel og Ford: En robotisert manuell girkasse. Denne feilkoden oppstår i modeller som er utstyrt med den såkalte I-shift Clutch Actuator, Hondas variant på de kjente Opel Easytronic og Ford Durashift girkassestyreenheter.

Feilkoden P0810 kan forekomme på de følgende Honda-modellene

Symptomer ved feilkode P0810 på I-Shift

Når denne feilkoden oppstår, vil bilen trolig gå i nødløp og det vil tennes en oransje kontrollampe i instrumentpanelet. Denne ser ut som et tannhjul med et utropstegn i. I tillegg vil girskiftet bli merkbart mindre smidig. Oppgiring går tregt og føles ikke riktig. Følgende problemer kan også oppstå

  • Bilen vil ikke starte
  • Girkassa er ikke i stand til å velge riktig gir
  • "N"-symbolet blinker i instrumentpanelet
  • Mekanisk lyd fra girkassa når et gir blir valgt

I kombinasjon med feilkoden P0810 leser man ofte ut P0909, P1919 og P19FC.

Årsakene til feilkoden

I mange tilfeller oppstår funksjonsfeilen som følge av en defekt TCM (Transmission Control Module). Men også problemer med clutchen kan være årsaken!

Vårt råd i forbindelse med Honda feilkode P0810

Første steg er å lære inn I-Shift aktuatoren på nytt med merkespesifikt diagnoseutstyr. Kontroller også vedlikeholdsskjemaet for å eventuelt kunne fastslå at det må skiftes hydraulisk væske på clutch aktuatoren. Dårlig vedlikehold og/eller gammel væske kan sørge for funksjonsproblemer i I-Shift aktuatoren.

Når begge disse punktene er kontrollert og feilen fortsatt er til stede, er sjansen stor for at det er et internt problem med I-Shift aktuatoren. I så fall kan ACTRONICS hjelpe til! Ved hjelp av våre renoveringsløsninger kan vi teste komponenten grundig og se om det er mulig å utføre en profesjonell reparasjon. En reparasjon er ikke bare betydelig billigere enn å gå til anskaffelse av en fabrikksny del, men fremmer også gjenbruk uten at det går på bekostning av kvaliteten. Vi tilbyr alltid 2 års garanti på vårt arbeid.

Skulle du ha mer spørsmål om denne feilkoden, ta gjerne kontakt med våre produktspesialister. Utføre en renovering.