Formel 1 sirkuset forbereder seg på sesongstart: Red Bull Ring åpner sesongen?

Det ser ut til at F1 kan komme i gang for sesongen. I hvert fall hvis man skal tro planene som CEO Chase Care presenterte. Det ser ut til at det første løpet vil gå på Red Bull Ring.

f1-seizoen-opening

Foto: Thedrive.com

Selv om det virker som om verden står stille om dagen, arbeides det hardt i kulissene for å finne løsninger slik at livet kan gå videre så normalt som mulig. Dessverre er arrangementer med store folkemengder ikke tillatt, men det betyr selvfølgelig ikke at alternativer ikke er mulig. F1 CEO Chase Carey er derfor i dialog med alle parter, med respekt for midlertidige lokale regler, for likvel å kunne organisere nok løp for et fullverdig mesterskap.

Et antall løp må nok kjøres uten publikum, men det er i følge F1-sjefen ikke noe uoverkommelig problem: "Vi forventer at de første løpene vil gå uten publikum, men håper at fans kan delta senere i sesongen", sier Carey. "Det mange ting vi forsatt må tenke over, slik som prosedyrer til teamene og våre partnere for å kunne komme og operere i hvert land. Helse og sikkerhet vil ha høyest mulig prioriet og vi vil bare gjennomføre løp hvis vi er sikre på at våre rutiner er gode nok til å fange opp eventueller risikoer og problemer."

Skulle planen vise seg å være gjennomførbar, vil sesongen starte i Europa, nærmere bestemt på Red Bull Ring i Østerrike, første helgen i juli. F1-sirkuset vil da kjøre løp i Europa til september for å begrense reisingen til et minimum. Det er ikke bare viktig med hensyn til viruset, men det sparer mye tid og kostnader. I perioden etter, oktober og november flyttes sirkuset til Asia. USA står også på programmet, trolig i slutten av November, men det er avhengig av utviklingene der. Selv om president Trump helst ser at livet går sin normale gang fra mai, er landet så hardt truffet at det er vanskelig å spå hvordan situasjonen er i slutten av november. Sesongavslutningen vil foregå i Bahrein og Abu Dhabi i desember.

Selv om CEO Carey ikke kan vente med å få satt i gang, er han seg bevisst om alle variabler som kan velte planene. "Alle våre planer er selvfølgelig utsatt for forandringer som følge av ukjente faktorer i forbindelse med nye rutiner rundt viruset. Vi vil alle tilbake til det livet vi kjenner og er glade i, men innser at dette må gjøres på riktig og trygg måte. Vi ser frem til å bidra til at våre fans trygt kan se på Formel 1 løp igjen med familie, venner og resten av samfunnet."

Vi håper at planene lykkes.