Ford feilkode P0335: Crankshaft Position Sensor 'A' Circuit Malfunction

Hva betyr feilkoden?

OBD-feilkode P0335 er en kode man kan lese ut hos flere merker. Merket hvor denne feilkoden tilsynelatende ofte forekommer er Ford. Som man kan lese ut fra feilkodebeskrivelsen, refererer feilkoden til en defekt veivakselposisjonssensor. Men er dette den egentlige årsaken til at denne feilkoden blir trigget? Er sensoren virkelig defekt? Eller kan problemet finnes et annet sted i bilen som for eksempel i den Siemens-utviklede SIM styreenheten?

På hvilke modeller blir denne feilkoden oftest lest ut?

Siemens SIM 22 Ford - Motorstyreenheter
Siemens SIM 22 Ford

Motorstyreenheter

For å se priser, må du registere deg

Årsaken til OBD-II feilkode P0335

I praksis viser det seg ofte at det er to forskjellige årsaker til at feilkoden P0335 blir trigget. En av årsakene er vannskade. Følg stegene under her for å komme fram til kjerne av problemet.

icon-check-markVårt råd i forbindelse med feilkode P0335

Føste steg er å kontrollere terminalen til styreenheten. Se nøye på pinnene for å spotte eventuelle spor av fuktskade, som for eksempel irr. Ser du slike spor? Det kommer ofte av en lekkasje fra kjølevæskesensoren. Denne sensoren lekker nemlig kjølevæske ut via kontakten, slik at kjølevæsken sprer seg via ledningsnettet og forårsaker en rekke funksjonsfeil, blant annet på veivakselsensoren. Kontroller sensoren for lekkasje og om dette er tilfellet, må sensoren og ledningsnettet byttes ut. Om ikke ledningsnettet blir skiftet ut, vil problemene fortsette. Husk å rengjøre kontakten til styreenheten.

Om kontroll av vannskade er grundig utført og det ikke er spor etter vannskade og/eller lekkasje, vil problemet med stor sannsynlighet forårsakes av styreenheten Siemens SIM. En intern funksjonsfeil på kretskortet i styreenheten vil i dette tilfellset sørge for at man leser ut feilkoden P0335. For denne feilen har ACTRONICS utviklet en renoveringsløsning som vil løse dette problemet. Send i dette tilfellet styreenheten til oss og vi vil innen to arbeidsdager etter at vi har mottat den, utføre en renovering. Det er er selvfølgelig 2 års garanti på den utførte renoveringen. Har du flere spørsmål? Ta da kontakt med våre produktspesialister!