Feilkode P2711 / 19143 hos Volkswagen (VAG): Usannsynlig girskifte girkasse

Hva betyr denne feilkoden?

OBD-feilkoden P2711 i VW-biler er den samme som VAG’s egen 19143. Beskrivelsen av feilkoden angir i dette tilfellet tydelig hva som er problemet. Denne leses ut i biler med automatisk girkasse, hos VAG i mange tilfeller i biler med DSG 6-girkasse. En feil i denne DSG-girkassen sørrger som regel for at giringen ikke utføres slik den skal.

I hvilke biler forekommer denne feilkoden?

Volkswagen Passat 3C

Volkswagen Golf 5

Volkswagen Touran 1T

Audi A3 8P

Kort sagt i alle modeller som er utstyrt med DSG6 DQ250.

Symptomer på feilkode P2711 / 19143

Som ved alle alvorlige feilkoder, vil MIL-lampen tennes og sjåføren vil umiddelbart merke at girkassen ikke girer som den skal. I verste fall kan komplett funkjsonsfeil oppstå.

Årsaker til feilkode P2711 / 19143

Et mekanisk problem med tannhjulene kan være årsakt til at elektronikken går i nødmodus. Spon settes av på magnetene til de forskjellig skiftegaflene. Virkningen til girposisjonssensorene påvirkes av dette. Mekatronikken vil da gå i nødmodus og en av de to girsettene vil kobles ut.

Vårt råd i forbindelse med feilkode P2711 / 19143

Først er det viktig å kontrollere magneten til girposisjonssensorene for metallspon. Er det spon tilstede, kontroller da girkassa godt for mekaniske feil og/eller slitasje. Det er viktig å kontrollere oljefilteret i girkassa, det kan være tett pga. spon. Om det er tilfelle vil oljen sirkulere via en by-pass og den vil ikke lenger filtreres. Det kan være årsaken til at sensorene forurenses. Rengjør deretter sensorene og kontroller om feilkodene fortsatt er til stede.

Er feilkoden P2711/19143 fortsatt tilstede, er det sannsynlig at TCU’en er defekt. For denne feilen har ACtronics utviklet en overhalingsløsning som løser problemet. Vi hjelper dere gjerne videre! Husk bare at ACtronics bare samarbeider med bilverksteder og -forhandlere. Privatkunder anbefaler vi å ta kontakt med et verksted. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt!

Easytronic (F13 MTA/F17+MTA)

DSG 6 DQ250 (02E) TCU

Klikk her for å kontakte oss