Feilkode P0706 hos Mercedes Benz A-klasse W169/B-klasse W245: Betydning og løsning!

Hva betyr feilkoden?

Leser man ut feilkoden P0706 vil man se beskrivelsen: “The signals of the range selector are implausible in comparison to the signals from the electronic selector lever module." Kort sagt betyr det at signalene til velgeren i girkassen ikke er lik signalene fra den elektroniske girvelgeren. Det betyr at feilkoden viser i retnig av mekatronikken til 722.8-girkassen. Denne girkassen finnes forøvrig bare i modellene A-klasse W169 og B-klasse W245.

Symptomer ved P0706

Problemer med girkassen merker man som sjåfør med en gang, og det er ikke annerledes med denne CVT-kassen. Et teknisk problem i mekatronikkem sørger for at skifting av gir vil gå merkbart dårligere. Det er også sjanse for at bilen går i nødmodus eller nekter å kjøre i det hele tatt. I de fleste tilfeller vil det da være angitt en feilmelding på dashbordet.

Årsaker til P0706

Det er vrient å peke på en bestemt årsak til at feilkoden oppstår. Denne CVT-kassen fra Mercedes har slik som mange ander girkasser problemer med slitasje. Et antall steg kan tas for å finne ut av grunnen til at feilkoden oppstår. De beskrives under her.

icon-check-markVåre råd rundt P0706

Kontroller først om det er metallspon på sensorene i mekatronikken. Husk at dette kan se ut som et tynt, fettet, grått lag. Er det forurensninger tilstede, kontroller da selve girkassen grundig for slitasje og eventuelle skader. Tegningen gjengir hvor de kritiske punkten befinner seg. Rengjør deretter sensorene og slett feilkoden(e).

Finnes det ingen rester av metallspon og/eller kommer feilkoden tilbake etter sletting? Da er det sannsynlig at det er et elektronisk problem i Autotronic-systemet. Høyst sannsynlig er det da feil med TCU/TCM i 722.8-kassen. For dette problemet har ACtronics en overhalingsløsning, slik at kunder med disse to Mercedes-modellen raskt kan bli hjulpet tilbake på veien!

Om dere vil sende TCU'en til 722.8 til oss, er det bare å trykke på knappen og fylle inn opplysningene dine. Husk at vi bare trenger TCU, altså ikke hele mekatronikken! Etter at vi har mottatt delen, vil den gå gjennom en stort sett automatisert overhalingsprosess slik at vi innen rimelig tid kan sende den tilbake

Har du flere spørsmål rundt dette, ta gjerne kontakt med oss!

Klikk her for å fylle inn overhalingsskjema