Feilkode P0171 i Opel: Drivstoffblanding for mager

Hva betyr denne feilkoden?

Ser man denne OBD-II feilkoden dukke opp ved utlesing av forskjellige Opel-modeller, betyr det at enten at det blir sprøytet inn for lite drivstoff eller at det er for mye luft i sylindrene. Motoren går altså for magert.

I hvilke biler kan man se denne koden?

Opel Astra H

Opel Meriva A

Opel Vectra C

Opel Zafira B

Vi snakker her om Astra H, Meriva A, Vectra C og Zafira B. Kort sagt modeller som ble levert med Z16XER/P og/eller Z18XER motorene

Symptomer i forbindelse med P0171 (Opel)

Et avvik i forholdet mellom luft og drivstoff bidrar til at motoren ikke fungerer optimalt. Det kan blant annet sørge for tap av effekt. I noen tilfeller blir den vanskelig å starte og tomgange er uregelmessig. Kjører man for lengge med dette problemet kan det føre til at katalysatoren skades. Derfor vil motorlampa tennes i de fleste tilfeller når feilkoden oppstår.

Årsaker til feilkode P0171

Feilkoden kan ha sine årsaker i drivstoffilter, drivstofftrykkregulator eller drivstoffpumpa, men også falsk luft eller defekte dyser kan gi feilkoden P0171. Ofte blir styreenheten, som i disse tilfellene er en Delphi Delco MT35E, funnet skyldig, men det er i mange tilfeller ikke riktig.

icon-check-markVårt råd ved feilkode P0171

En god diagnose er i dette tilfellet svært viktig. Gå derfor systematisk fram og kontroller alle deler som har noe med drivstofftilførsel å gjøre, fra og med drivstoffpumpe til og med dyser. Gjør deretter det samme på innsugssiden. Vårt tips er å kontrollere virvelspjeldene i innsugsmanifolden da disse kan forårsake problemer. Disse kan stå enten permanent åpnet eller lukket på grunn av forurensing i innsuget. Skulle feilkoden fortsatt være til stede etter alle disse kontrollene, er det bare å ta kontakt med oss.

Easytronic (F13 MTA/F17+MTA)

Delphi Delco MT35E