Feilkode P0170 i Opel: Feil ved drivstoffjustering

Hva betyr denne feilkoden?

Hvis man leser ut feilkoden P0170 hos de forskjellig Opel-modellene, betyr det at innsprøytningsverdiene av drivstoffet ligger utenfor fabrikkens spesifikasjoner.

I hvilke modeller finnes denne feilkoden?

Opel Astra G

Opel Meriva A

Opel Vectra B&C

Opel Zafira A

Det er en hel rekke modeller hvor denne koden kan dukke opp: Astra G, Corsa C, Meriva A, Omega B, Signum, Tigra Twintop, Vectra B, Vectra C og Zafira A. De har til felles at de alle er levert med 1.8 Z18XE-motorene.

Symptomer i forbindelse med P0170 (Opel)

Et avvik i forholdet mellom luft og drivstoff bidrar til at motoren ikke fungerer optimalt. Det kan blant annet sørge for tap av effekt. I noen tilfeller blir den vanskelig å starte og tomgange er uregelmessig. Kjører man for lengge med dette problemet kan det føre til at katalysatoren skades. Derfor vil motorlampa tennes i de fleste tilfeller når feilkoden oppstår.

Årsaker til P0170

Feilkoden kan oppstå som følge av feil ved diverse deler som f.eks. drivstoffilter, drivstofftrykkregulateor eller luftmassemåler. De tilpasningene styreenheten da ønsker å utføre er da såpass ekstreme at verdiene faller utenfor det på forhånd innprogrammerte området. Selvfølgelig kan også en defekt styreenhet være årsaken. Først og fremst gjelder det Simtec 71-serien, som i kombinasjon med 1.8-literen, er nokså kjent for å gå i stykker. I det tilfellet vil en eller flere dyser ikke bli korrekt styrt, noe som kan føre til nokså merkelige feil.

icon-check-markVårt råd i forbindelse med feilkode P0170

Først og fremst er det viktig å resette styreenheten slik at de selvlærte verdiene slettes. Kontroller deretter drivstoffilter, drivstofftrykkregulator og luftmassemåleren og ta en skikkelig testtur. Er det ingen avvik og feilkoden kommer tilbake, ta da gjerne kontakt med oss. Det er da mulig at feilen sitter i styreenheten.

 Siemens Simetec 71-serie

Siemens Simetec 71-serie