Feilkode 01276 på ABS-pumpe (V64) tips og triks: Volkswagen Polo og VAG-modeller.

Hva betyr feilkoden?

VAG-kode 01276 er en kjent feilkode for mekanikere som ofte skrur på en Volkswagen, Seat eller Skoda. Feilkoden viser til en feil i den hydrauliske delen av ABS-enheten, nemlig pumpa. En feil her sørger for at ABS-systemet ikke vil virke ved en plutselig oppbremsing og i verste fall føre til at hjulene blokkerer.

De vanligste bilmodellene hvor feilkoden oppstår

Audi A6 4F

Seat Ibiza IV

Seat Ibiza V

Volkswagen Polo 6R

Volkswagen Polo 9N

Denne feilkoden kan man også finne i andre modeller fra VAG-konsernet. Tenk da på Audi A4 8K, Audi A6 4G, Skoda Fabia 5J og Volkswagen Crafter 2E

Symptomer ved feilkode 01276

Det kan være flere årsaker til at feilkode 01276 oppstår. Sett i lys av at feilkoden har en grei beskrivelse er det lett å fastslå at feilen ligger i ABS-enheten og/eller pumpemotoren. Men det finnes en annen årsak som kan gi feil på ABS.

Vårt råd i forbindelse med feilkode 01276

Vi tipser alltid om å kontrollere sikringene på eller ved batteriet når denne feilkoden blir angitt. Vi understreker at disse sikringenen må taes ut og kontrolleres visuelt, det kan være vanskelig å registere brudd via måling når de er på plass! Disse sikringene er ofte årsaken til at pumpemotoren ikke får driftsspenning.

ATE MK61 - ABS styreenheter
ATE MK61

ABS styreenheter

For å se priser, må du registere deg

Ser de bra ut, er sjansen stor for at problemet ligger i ABS-enheten. I dette tilfellet vil vi ha hele enheten komplett, altså med styreenhet, hydraulikkblokk og pumpemotor i ett slik som den sitter i bilen. Vårt renoveringsteam vil da undersøke den grundig og viser vår test at det er en feil i den, vil renoveringen begynne.

Har du spørsmål rundt denne delen eller om vår renovering. Ta da kontakt med oss og vi hjelper til med å få bilen raskt og trygt tilbake på veien.