De 9 uvanligste instrumenten i vårt utvalg

Om vi nå ga deg penn og papir og ba deg deg tegne et instrumentpanel, ville det trolig blitt en avrundet firkant med et speedometer og en turteller på hver side og tankmåler og motortemperatur i midten eventuelt sammen med et display. Og ferdig med det. Ikke så rart, når man vet at tradisjonelt sett ser instrumenthus stort sett slik ut. Selv om det ikke er noe galt med «standard», vil noen bilfabrikanter velge å gjøre ting litt annerledes. Vi tok et dykk i vårt sortiment og fant fram de mest kontroversielle og eksotiske instrumentene.

Citroen C8

Ved første øyekast ser dette instrument ikke så merkelig ut. Og det er kanskje et kompliment? Dette instrumentet ble lansert for 20 år siden, og hvor man i dag ser på store skjermer og displayer som en selvølgelighet, må man si at dette Citroën C8-panelet i sin tid var revolusjonært. Søstermodellene Lancia Phedra og Fiat Ulysse fikk også dette instrumentpanelet.

Citroën C8 2002-2014 (display in the middle) - Kombiinstrumenter
Citroën C8 2002-2014 (display in the middle)

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Fiat Multipla

I følge mange er dette den styggeste bilen noen sinne. Vi skal ikke blande oss opp i den diskusjonen, men vil gjerne fremheve instrumentgruppen som sitter i denne bilen. Dette er heller ikke et instrument formet etter standardmalen og man kan nesten lure på hvorfor Fiat tok seg bryet med å samle speedometer, turteller og tankmåler i en så liten, rund gruppe. Som man vet kan man sitte tre i bredden også foran, så plassmanger er det ikke på dashbordet. Uansett, smaken er som baken, den er delt i to, men spesielt er det i alle fall!

Fiat Multipla 1998-2007 - Kombiinstrumenter
Fiat Multipla 1998-2007

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Smart ForFour

Det kan jo være oss det er noe galt med, men hver gang vi ser dette instrumentet får vi følelsen av at det er opp-ned. Og snur du det rundt, vil man med litt fantasi kunne si at det minner om en kikkert.

{product:349743}

Chevrolet Spark

Formgiverne til dette instrumentet må ha vært i godt humør den dagen de designet dette instrumentet. Man kan ikke si at det ser helt vanlig ut. Speedometeret er relativt stort i forhold til resten av klokkehuset og er analogt, mens resten av informasjone blir gjengitt digitalt.

Chevrolet Spark 2010-2015 - Kombiinstrumenter
Chevrolet Spark 2010-2015

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Nissan Primera

Stor, større, størst. Dette instrumentpanelet som man finner i facelift-versjonen av Nissan Primera er et av de største instrumentpanelen vi har i vårt sortiment. Da Nissan Primera fikk en fornyelse av interiøret ble også instrumentpanelet tatt med. Ikke bare ble huset i seg selv større, men også instrumentene gjennomgikk en metamorfose. En omfattende facelift, som må ha vært kostbar for Nissan.

Nissan Primera 2005-2008 - Kombiinstrumenter
Nissan Primera 2005-2008

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Renault Espace 3

Når vi først er inne på stor kommer vi ikke utenom instrumentpanelet i Renault Espace. Men der hvor Nissan velger å bruke tradisjonelle, runde instrumenter, går Renault for digitalt. Både tredje og fjerde generasjon har slikt instrumentpanel, hvor særlig hastighet er fremhevet. Det er først og fremst fjerde generasjon som er kjent for å ha problemer.

Renault Espace 3 1999-2002 - Kombiinstrumenter
Renault Espace 3 1999-2002

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Fiat Ulysse

En skulle tro at MPV’er er beryktet når det gjelder instrumentpaneler. Fiat Ulysse har vi nevnt tidligere i denne lista, men den er såpass spesiell at den fortjener å bli nevnt igjen, takket være de store, grå viserbakgrunnene.

Fiat Ulysse 2002-2011 - Kombiinstrumenter
Fiat Ulysse 2002-2011

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Iveco Stralis

En fargekombinasjon vi har sett mer av i denne listen, men dette instrumentet er ikke å finne i en personbil. Iveco Stralis har som vanlig for lastebiler en turteller med en grønn/gul/rød stripe for å angi det mest effektive turtallsområdet, i tillegg til et svært fargerikt display.

Iveco Stralis  2002-2006 - Kombiinstrumenter
Iveco Stralis 2002-2006

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg

Renault Modus

Sistemann ut på denne lista er instrumentpanelet i Renault Modus. Det er særlig instrumentets design som skiller seg ut i forhold til mange andre.

Renault Modus 2004-2012 - Kombiinstrumenter
Renault Modus 2004-2012

Kombiinstrumenter

For å se priser, må du registere deg