Sammen for Ukraina

Den 24. februar eskalerte situasjonen i Ukraina. I løpet av et par uker er det allerede flere hundre døde og skadede og rundt 2 millioner ukrainerere er på flukt. De materielle skadene er store og en humanitær katastrofe for 44 millioner ukrainere er i ferdt med å utvikle seg. 

Det er stort behov for direkte nødhjelp, som f.eks. husly, medisinsk behandling, psykososial hjelp og rent drikkevann. For ukrainerne, blant dem 7,5 millioner barn, er fremtiden høyst usikker. De er er avhgengige av humanitær hjelp og trenger vår støtte. 

Slik hjelper vi ofrene

Vi vil derfor sammen med dere hjelpe innbyggerne i Ukraina. Under risikofylte forhold deler hjelpearbeidere ut mat, pledd, medisiner og brennstoff. De gir også psykososiale hjelp til mennesker på flukt og til dem som blir igjen. I mottakssentre og "safe houses" kan ukrainere på flukt søke ly og få sjansen til å hvile ut, vaske seg og spise og drikke. Det blir også sørget for trygg transport for dem som ikke har mulighet til å ordne det selv. 

Vil du bidra med mer? 

Vil du selv gi et ekstra bidrag til NRC Flyktninghjelpen? Det er alltid mulig og all hjelp er velkommen! Klikk på linken for å se på mulighetene: 

Se her >

Husk at alle bidrag, små og store, hjelper. Forhåpentligvis kan vi sammen bidra til at flyktningene får den hjelpen de trenger!