Problemer med blokkering/fastsittende bremser på Ford Fiesta, B-Max, C-Max og Transit

Blokkerene eller fastsittende bremser er et vanlig problem på Ford Fiesta, B-Max, C-Max og Transit-modellene, ofte forårsaket av et defekt ATE MK100 ABS-system. Denne artikkelen vil gi mer innsikt i hvordan stille en effektiv diagnose og løsningen på problemet.

Beskrivelse av problemet

ATE MK100 ESP - ABS styreenheter
ATE MK100 ESP

ABS styreenheter

For å se priser, må du registere deg

Blokkeren eller fastsittende bremser peker på en situasjon hvor bremseklossene ikke slipper bremseskivene, selv etter at pedalen er sluppet. Problemet kan forårsake betydelig sikkerhetsproblemer og føre til ekstrem slitasje på bremsedelene. Hovedårsaken er ofte relatert til ATE MK100 ABS-systemet, hvilket krevert en målrettet feilsøking og reparasjon. Det er forskjellige mulige årsaker til at bremsene blokkerer eller blir hengende.

Defekt ABS-sensor

En defekt eller dårlig fungerende hjulsensor vil eller kan sende unøyaktige signaler til ABS-modulen, noe som resulterer i feilaktig aktivering av bremsene. Husk å alltid kontrollere ABS-sensorene for skader, feilmontering eller løse forbindelser. Bruk diagnoseapparatur for å få en oversikt over informasjonen sensorene sender og nøyaktigheten av disse signalene.

Problemer med bremsevæsketrykk sørger for feil i ABS-modulen

En hovedbremsesylinder med dårlig virkning eller en ujevn fordeling av bremsevæsketrykket kan også føre til blokkeringer, at bremsene henger eller blir sittende fast. Trykket forsvinner ikke raskt nok. I tillegg til å kontrollere hovedbremsesylinderen er det viktig å sjekke hele det hydrauliske systemet for forstoppelser/innsnevringer, defekte ventiler eller skader på tetninger/forbindelser. ABS'en mottar bremsevæske fra bremserørene via plugger i den hydrauliske delen. Så fort dette ikke lenger er tilfelle, kan det bidra til problemer med blokkering eller fastsittende bremser. En av de viktigste løsningene for dette alvorlige problemet i bilmodellene Ford Fiesta, B-Max, C-max og Transit er å utføre en renovering på ATE MK100 ABS-enheten. Bilteknikere kan stole på ACTRONICS for denne tjenesten som gir forskjellige fordeler.

Vårt team av erfarne teknikere har dyptgående kunnskap og erfaring innen reparasjoner og renoveringer av ABS-enheter. Vi bruker en omfattene test- og kvalitetskontrollprosess som sørger for at overhalte ABS-systemer tilfredsstiller eller til og med overtreffer OEM-spesifikke krav. Det betyr at du kan tilby dine kunder en pålitelig, bærekraftig kvalitetsløsning for en brøkdel av prisen til en ny del.

Oppdatering: Bremsetrykkproblemer forårsaktet av en defekt ATE MK100 ser vi stadig oftere forekomme på BMW 1-serie F20/F21, BMW 3-serie F30/G20, Volkswagen Caddy III facelift/Caddy IV og Volkswagen Golf VII.